Premium-Tur
Călătorești oriunde dorești...
Tel. (+373) 22 855 166
Tel. (+373) 79 285 260
str. Calea Orheiului 65
premium-tur
PREMIUM DESTINATIICehia este o ţară mică, din centrul Europei, fără ieşire la mare, dar care are însă multe alte lucruri de oferit, deoarece este o ţară plină de frumuseţi. Pentru majoritatea oamenilor, Cehia înseamna doar Praga, însă acest lucru este greşit, pentru că mai sunt multe alte oraşe ce uimesc vizitatorii în tot timpul anului, pline de obiective arhitecturale, vestigii istorice, dar şi peisaje încîntătoare cu munţii, dealurile, pădurile şi câmpiile. Vara este anotimpul cînd călătoriile în această ţară lasă turiştilor o amintire de neuitat, datorită culorilor impresionante pe care le îmbracă natura. 

O ţară a cascadelor, a bisericilor, a bogaţiilor arhitecturale, Cehia poate oferi foarte multe datorită istoriei bogate şi variate, datorită oamenilor primitori şi tradiţiilor adunate din toate colţurile lumii, aristocraţi, artişti, arhitecţi germani, francezi, evrei care au construit şi decorat sute de castele (Karlstejn, Konopiste sau Krivoklat) şi biserici, ce păstrează şi astăzi colecţii şi valori deosebite, oraşe medievale precum Kutna Hora sau Cesky Krumlov, peisaje de o frumuseţe şi o bogaţie aparte, cu dealuri, munţi şi câmpii întinse, lacuri şi păduri dese, izvoare termale şi staţiuni curative precum renumitele Karlovy Vary şi Marianske Lazne. 

Pentru majoritatea turiştilor care se decid să viziteze Cehia, principala atracţie este capitala Praga, însă cei ce doresc să descopere imensa bogaţie a naţiunii, dar şi a naturii, trebuie să-şi stabilească un itinerariu care să cuprindă întregul stat. Peisajele superbe oferite de natură, dar şi de oraşe, sunt doar un motiv pentru ca Cehia să fie vizitată în totalitate. 

Datorită faptului că statul nu a fost foarte mult afectat de cel de-al doilea Război Mondial, multe dintre oraşele şi satele lui au rămas intacte, fiind adevărate minunăţii arhitectonice medievale, baroce, dar şi moderne. “Ţara celor 100 de castele” deţine de la fortăreţe întunecate până la luxoasele şi rafinatele palate ale aristocraţilor, toate putînd fi vizitate de turişti. Aceste castele sunt comoara cea mai de preţ a Cehiei, ceea ce a făcut-o cunoscută la nivel mondial.

Praga, capitala, este cunoscută pentru frumuseţea arhitecturii vechi şi a monumentelor ce ocupă o suprafaţă considerabilă din oraş, fiind astfel considerată de majoritatea vizitatorilor un muzeu în aer liber. Karlovy Vary este una dintre cele mai cunoscute staţiuni din lume, vizitată de-a lungul timpul de foarte multe figuri celebre, precum Regele Carol al IV-lea, Goethe, Bach, Beethoven, Chopin, Pagganini etc. Germanii o ştiu sub numele de Karlsbad, iar englezii precum Carlsbad. 

Este cea mai mare şi mai renumită staţiune balneară din Boemia, cu 14 izvoare termale şi sulfuroase, dar şi cu o arhitectură impresionantă. Aici surprinzătoare este şi vegetaţia luxuriantă care parcă împodobeşte fiecare stradă. 

Despre Cehia se poate spune ca este o ţară unde cultura a avut un impact puternic asupra înfăţişării actuale, iar oraşele sale sunt adevărate muzee în aer liber, unde arhitectura impresionează la tot pasul, este o ţară civilizată ce oferă servicii turistice excepţionale, avînd puncte de informare turistică chiar şi în cele mai mici oraşe.