Premium-Tur
Călătorești oriunde dorești...
Tel. (+373) 22 855 166
Tel. (+373) 79 285 260
str. Calea Orheiului 65
premium-tur
PREMIUM DESTINATIIAustria este una dintre puţinele ţări europene, care deşi are o suprafaţă mică, poate oferi o diversitate din punct de vedere al cadrului natural. De la munţi înalţi, platouri înalte la câmpii joase şi lacuri termale, totul pare a fi gata pentru întampinarea tuturor turiştilor.

Cea mai mare parte a ţării este însă dominată de Alpii Austrieci şi de Prealpi, urme ale erei glaciare, care fac din acest teritoriu un adevărat paradis al iubitorilor de ski. Totul este uimitor aici, nu numai natura cu peisajele sale impresionante, ci şi cultura, oamenii şi tot ceea ce înseamnă ca şi stat, ceea ce ridică Austria în topul celor mai vizitate ţări din intreaga lume, de către turişti. Capitala ţării, Viena, este una dintre “Capitalele Imperiale” ale lumii, un oraş turistic recunoscut la nivel mondial, traversat de fluviul Dunărea. Este diferită de celelalte oraşe datorită arhitecturii baroce, dar şi datorită renumelui pe care l-a căpătat de-a lungul timpului ca şi “capitala muzicii clasice”. Mozart, Beethoven, Schubert, Strauss, Vivaldi sau Mahler sunt doar câteva nume celebre care au trăit şi au lucrat aici.

Tot aici, se poate experimenta senzaţia unei băi fierbinţi într-un lac termal, după o zi de ski. Pentru acest lucru, centrele Welness stau la dispoziţia tuturor celor care doresc relaxare şi tratamente. În preferinţele turiştilor se numără staţiunile Innsbruck, capitala Tirolului şi unul dintre cele mai frumoase oraşe austriece, Arlberg, staţiunea preferată a englezilor, unde posibilitatile de ski sunt extinse, dar şi oferta pentru petrecerea timpului liber este atractivă, Zillertal, care deşi este una dintre regiunile cele mai căutate din ţară, a reuşit să-şi păstreze caracterul specific al satelor austriece.

Punctul culminant este staţiunea Hintertux, unde iubitorii se pot bucura de ski tot timpul anului. Staţiunile montane sunt spectaculoase şi pe timpul verii, cînd acestea capătă o mulţime de culori datorită florilor de la balcoane, dar şi datorită naturii care parcă revine la viaţă. Panorama care poate fi admirată de pe cele mai înalte culmi este unica în lume, datorită reliefului impunător, dar şi datorită lacurilor glaciare şi văilor.

Oraşele, arta, muzica, lacurile, dulciurile şi bineînţeles Alpii, toate sunt inconfundabile şi fac parte, alături de un anume concept de a face turism, din brandul numit Austria. Austria este o ţara alpină şi oriunde te-ai afla nu eşti departe de munţi, de pajiştile verzi şi de pădurile răcoroase sau de vârfurile lor stâncoase pudrate de zăpadă chiar şi vara. Se spune că o parte din sufletul austriecilor trăieşte în munţi şi de aceea pe cărările alpine alături de turişti străini sunt şi locanici, tineri la orice vârstă, pentru care muntele înseamnă chiar viaţa.

Regiunea cu munţi, văi şi lacuri este locul ideal pentru drumeţii, ciclism, golf, sporturi pe apă sau pentru relaxare pe malul lacurilor. Fuschlsee, Mondsee, Attersee, Wolfgangsee, Hintersee, Grundlsee şi Toplitzsee, sunt doar câteva dintre cele 76 de lacuri, cu ape calde şi pure, de calitatea apei potabile, mai mari sau mai mici, de pe traseul râului Traun. De-a lungul salbei de lacuri se înşiră zeci de staţiuni, oraşele şi satele pitoreşti, între care nu rataţi Bad Hall, Gmunden sau Traunkirchen, un sătuc cocoţat pe un promontoriu stâncos, o destinaţie turistică foarte vizitată, unde vă puteţi caza pentru a explora zona. 

Excursii:

Opera de Stat din Viena

Opera de Stat din Viena este o structură arhitecturală impresionantă aflată în centrul capitalei austriece și este fără doar și poate una dintre cele mai aclamate clădiri de opera din toate timpurile. Orchestra de aici este una de top la nivel mondial.

Seefeld, Tirol

De două ori gazdă a Jocurilor Olimpice de iarnă, Seefeld este un centru important de schi cross-country, cu un teren care se potrivește atît începătorilor cît și schiorilor intermediari. Aflat în incinta unei rezervații naturale spectaculoase, este locația perfectă nu numai pentru sporturi de iarna, dar și pentru plimbări și excursii pe timpul verii.

Castelul Hohensalzburg

Acest magnific castel din Salzburg este unul dintre cele mai mari și mai bine păstrate castele din Europa. Așezat strategic în vîrful muntelui Festungsberg, maiestuoasa fortăreață stă parcă de straja orașului. În incinta castelului se află “Salzburg Bull”, o orgă cu peste 200 de țevi. Simbol impresionant al arhitecturii medievale, castelul Hohensalzburg reprezintă o atracție turistică de top din Austria.

Innsbruck

Înconjurat de munți veșnic albi, Innsbruck te face să te simți minuscul în mijlocul naturii sălbatice din munții Alpi. Considerat a avea o dublă personalitate, aici peisajele sălbatice contrastează puternic cu centrul urban sofisticat. Altstadt, orașul medieval din Innsbruck, te atrage cu arhitectura să unică și numeroasele magazine. În timp ce te plimbi pe străzile din Altstadt, poți vizita unul dintre simbolurile sale, Acoperișul de Aur.