Premium-Tur
Călătorești oriunde dorești...
Tel. (+373) 22 855 166
Tel. (+373) 79 285 260
str. Calea Orheiului 65
premium-tur
PREMIUM DESTINATIICipruoficial Republica Cipru este o ţară insulară în Marea Mediterană, membră a Uniunii Europene. Este situată la sud de Turcia, la vest de Siria şi Liban, la nord-vest de Israel, la nord de Egipt şi la est de Grecia.

Un flux mare de turişti din Europa şi din alte colţuri ale lumii aleg în fiecare an Cipru ca destinaţie de vacanţă. Sezonul cald în Cipru aduce după sine un val impresionant de oameni dornici de distracţie, unii dintre ei revenind, iar alţii sosind pentru prima dată.

Soare, plaje frumoase cu nisip fin şi apă turcoaz care înconjoară întreaga regiune sunt doar câteva dintre lucrurile frumoase care te aşteaptă. Pe lîngă acestea mai trebuie să adăugăm obiectivele turistice importante, viaţa de noapte activă din marile oraşe şi staţiuni precum şi reţeaua hotelieră ce respectă cele mai înalte standarde. 

Cele mai frumoase plaje din Cipru!

Plaja Escape este o frumoasă întindere de nisip unde îţi poţi petrece o vacanţă de vis alături de cei dragi! Culoarea aurie specifică  nisipurilor de aici alături de apă foarte curată şi cristalină sunt două aspecte pe care trebuie să le ai in vedere – nu în zadar plaja Escape este considerată a fi una dintre cele mai frumoase din ţară.

Tot printre cele mai frumoase plaje din Cipru merită să amintim şi despre plaja Alagadi. Aceasta este una dintre destinaţiile turistice de top, iar un mare avantaj îl constituie intrarea lină în apa mării. Cu alte cuvinte trebuie să parcurgi o anumita distanta de la ţărm pînă unde apa începe să devină cu adevărat adîncă. 

O altă plajă faimoasă din Cipru este plaja Curium. Pe lîngă frumuseţile naturale pe care le oferaă turiştilor, această locaţie este importantă şi din punct de vedere cultural sau istoric. La o anumită altitudine faţă de nivelul mării se află un amfiteatru roman care la ora actuală a fost restaurat pentru a fi deschis vizitatorilor. 

Atracţii turistice în Cipru!

Mormintele Regilor este un important obiectiv turistic din Cipru care la ora actuală face parte din patrimoniul cultural UNESCO. Acest complex este amplasat la aproximativ 2 kilometri distanţă de portul Paphos. 

Tot în Paphos se află alte două obiective turistice deosebit de importante pe care trebuie să le vizitezi odată ce ţi-ai programat o vacanţă în Cipru. Unul dintre acestea este Odeonul. Aceasta superbă construcţie găzduieşte o sumedenie de evenimente artistice, astfel că turiştii care îl vizitează rămân plăcut impresionaţi de frumuseţea lui şi de funcţionalitatea pe care încă şi-a păstrat-o.

Imediat în vecinătatea Odeonului se află o serie de ruine ale Acropolei. Numeroase vestigii antice stau astăzi drept mărturie a unor vremuri apuse. Pe lîngă soare, plaje şi distracţie, Cipru oferă tuturor celor care îşi petrec o vacanţă aici şi cîteva lecţii de istorie.

Bucătăria tradiţională din Cipru!

Bucătăria tradiţională din Cipru este una dintre cele mai apreciate, îndeosebi de turiştii sosiţi din toate colţurile lumii. Odată ce ţi-ai programat o vacanţă aici trebuie neapărat să mergi la un restaurant elegant pentru a încerca diverse preparate pe baza de peşte.

De asemenea, un alt tip de mîncare foarte îndrăgit în Cipru este Yemista. Acesta se compune din diverse legume care conţin o varietate de compoziţii în interior.