Premium-Tur
Călătorești oriunde dorești...
Tel. (+373) 22 855 166
Tel. (+373) 79 285 260
str. Calea Orheiului 65
premium-tur
PREMIUM DESTINATIIEgipt - un adevărat muzeu în aer liber, tărîmul Faraonilor, Piramidelor şi al Sfinxului. Scăldat în istorie, cu mii de kilometri de oaze şi deşert, împrejmuit de apele Mediteranei, ale Mării Roşii şi Nilului, Egiptul oferă toate posibilităţile pentru petrecerea unui sejur cu adevărat exotic şi palpitant. 

Cu atmosfera sa unică şi exotică promite să fascineze şi să satisfacă orice imaginaţie, oferind şansa unor descoperiri interesante, a unor sejururi care sş-ţi umple sufletul de bucurie. Alegerea momentului potrivit de a vizita Egiptul depinde foarte mult de zona în care doriţi să mergeţi. 

Egiptul se mândreşte cu una din cele mai vechi civilizaţii, lucru care l-a transformat într-una din cele mai populare destinaţii turistice din lume. Ştiintele egiptene antice şi comorile legendare naţionale atrag turişti din toate colţurile lumii, încă de sute de ani.

Unele dintre cele mai frumoase locuri de vizitat  în Egipt:

1. Alexandria sau “Perla Mediteranei” este al doilea oraş ca dimensiune din Egipt, dupa Cairo. Este recunoscut pentru clădirile de epocă şi pieţele sale mari şi pline de viaţă. Pentru a pătrunde în atmosfera lui antică nu trebuie decît să te plimbi pe promenada construită în jurul golfului.

2. Cairo este un oraş de vis, o combinaţie între nou şi vechi, de la perioada antică, pînă la cea medievală şi modernă. 

Daca eşti pasionat de istorie, Cairo este locul idel, deoarece la fiecare colţ de stradă se găseşte cîte o biserică, un monument, un muzeu, un mormânt sau un obiectiv turistic care aşteaptă să fie explorat.

3. Sharm el Sheikh este o staţiune de la malul mării, plină de hoteluri de lux, cazinouri, cluburi de noapte, baruri şi restaurante, însă adevarata frumuseţe a acestui loc este dată de Marea Roşie.

Cu apa sa limpede, bogată în peşti exotici şi corali, este unul din cele mai renumite locuri din lume pentru scufundări şi snorkeling.

4. Marile Piramide si Sfinxul din Giza, acestea sunt ultimele din cele 7 minuni ale lumii, care încă există. Aceste construcţii sunt încă din antichitate un mister, se presupune că au fost ridicate din porunca faraonilor şi că erau utilizate ca şi morminte uriaşe. 

5. Luxor, există puţine locuri în lume care pot fi numite "muzeu în aer liber", însă oraşul Luxor este cu siguranţă unul. Numărul şi conservarea monumentelor din zonă sunt de neegalat oriunde altundeva în lume.

Vechiul Palat, complexul de temple Karnak cu faimoasa Sala Hipostila şi cele 134 de coloane, Muzeul Luxor, complexul Medinet Habu, Valea Regilor, Templul mortuar al reginei Hatshepsut şi Mormântul lui Tutankamon sunt doar câteva din obiectivele care trebuie să le vezi neapărat.

6. O excursie pe muntele Sinai se poate transforma în ceva deosebit. Situat pe peninsula Sinai, care este diferită de restul Egiptului, este un punct important de atracţie pentru turişti, în special pentru cei interesaţi de religie.

Pentru credincioşii creştini Sinai are o importanţă majoră, deoarece pe acest munte a primit Moise cele zece porunci. Este o zonă foarte populată, se fac excursii şi ziua şi noaptea, atât pentru câteva ore, cît şi pentru perioade mai lungi. Există drumeţii în care se pleacă noaptea, pentru a ajunge în vârful muntelui la răsărit, cum se presupune că a făcut şi Moise.