Premium-Tur
Călătorești oriunde dorești...
Tel. (+373) 22 855 166
Tel. (+373) 79 285 260
str. Calea Orheiului 65
premium-tur
PREMIUM DESTINATII


Emiratele Arabe Unite

EMIRATELE ARABE UNITE – țara viitorului, orașelor contrastelor, locul unde modernul se împletește cu tradiția, unde Vestul întâlnește Estul, este compusă din 7 emirate: Abu Dhabi, capitala (86% din suprafață), Dubai, Fujairah, Sharjah, Ajman, Ras al—Khaimah și Umm.  În oricare din aceste emirate poți petrece o vacanță cu plaje întinse și nisip fin, delicii arabe, mall-uri și souk-uri superbe, terenuri de golf de cel mai înalt nivel, arhitectură futuristă și peisaje montane. Viteza cu care se construiește totalitatea obiectivelor turistice din Emiratele Arabe este una impresionantă.

Țara de vis, unică și totodată diversă, poate satisface orice capriciu sau preferință, de la hoteluri în mijlocul deșertului unde liniștea nisipului îți limpezește gândurile… până la hoteluri în inima aglomerației urbane… unde distracțiile nu au limite și  merită orice investiții! Ținând cont că avem zbor direct Chișinau-Dubai , realizarea acestui vis devine mult mai accesibil. Natura și tehnologia fac împreună o echipă perfectă.

Top 12 locuri de vizitat în Emiratele Arabe Unite

1. Burj Khalifa — este cea mai înaltă clădire din lume (829,84m) cu cele mai multe etaje (164), oferind o panoramă extraordinară. Dacă ar fi să urcați pe scări ar dura 6 ore până să ajungeți la ultimul nivel. O ridicare costă de la 35 $ (ca să bineficiați de prețul respectiv e de dorit de rezervat din timp).

Din vârful acesteea se văd toate clădirile Dubaiului supermodern. În plus, le vei putea fotografia fără să ai vreun geam în față. Clădirea reprezintă un motiv întemeiat pentru a vedea Dubaiul, fiind cea mai deosebită realizare.

Viteza ascensorului este de 35 km/h care este de 4 ori mai rapid decât un ascensor obișnuit. În interiorul clădirii sunt birouri și apartamente de lux, de asemenea, puteți savura o cină în restaurantul care se află la cea mai mare altitudine, 442 m deasupra nivelului mării, etatul 122. Prețurile sunt destul de mari.

2. Fântânile dansatoare de la Dubai Mall – creează spectacole impresionante pline de muzică, lumină, apă și culoare (6600 de lumini și 25 proiectoare colorate). Din mijlocul unui lac poți admira la fiecare jumătate de oră seară și mai rar în timpul zilei un show fantastic al fântânilor, apa ajungând până la 30 m înălțime. Disign-ul aparține aceleeași companii care a realizat și Fântâna Bellagio din Las Vegas.

3.Mallul Madinat Jumeirah – este un  mall cu o arhitectură tipică Golfului Persic. Vă recomand să vedeți acest mare mall nu neapărat pentru shopping, deoarece prețurile sunt foarte mari, dar mai ales pentru a profita de o plimbare în acel stil ce se asemănă cu adevărata Veneție, dar cu specific local.

4. Cu abra pe Creek – canal ce desparte orașul în două, considerat “sufletul vechiului şi noului Dubai”. Este unul dintre puținele locuri care încă mai reamintesc de Dubaiul de acum 20-30 de ani.

5. Ski Dubai — este un paradis pentru amatorii sporturilor de iarnă, constă din pârții cu diferite grade de dificultate, toate pe o suprafață de 22.500 metri pătrați. Turiștii beneficiază de echipament adecvat — temperatura este de 0 grade.

6.  Muzeul Dubai — este situat în faimoasa fortăreață Al Fahidi și are ca tematică viața cotidiană a orașului Dubai înainte de descoperirea petrolului. În galeriile muzeului găsim câte ceva pentru fiecare: case Arabe tradiționale, arme, instrumente muzicale, hărți, fragmente din viața de deșert, târguri souk…de 3000 de ani (înaintea lui Cristos). Este unul dintre muzeele care oferă o gamă variată de exponate de primă clasă și care poate fi vizitat timp de două ore.

7. Dubai Mall — Dubaiul are cel mai mare mall din lume. Aici, pe lângă cele 1200 de magazine se mai găsește și un acvariu — cel mai mare suspendat din lume, un cinematograf și un patinoar. Totul este acoperit de lux fără să se facă vreo economie la vreun compartiment.

8. Insulele Palmier — cele mai mari insule artificiale din lume și se pot vedea din spațiu, construite sub forma unui palmier. Insulile Palmier sunt de fapt un proiect ce răspunde dorințelor populației din Emiratele Arabe în dezvoltarea turismului și sunt chiar cunoscute în toată lumea.

9.  Parcul acvatic Wild Wadi — este unul dintre cele mai fascinante parcuri tematice de apă proiectate vreodată. Întins pe o suprafață de 5 hectare, cuprinde tobogane pe apă, piscine, valuri artificiale pentru surfing, deci pune la dispoziția dvs. o mulțime de oportunități pentru a petrece timpul liber.

10.  Jebel Hafeet — este un munte de 1300 m, care oferă o panoramă superbă asupra Al Ain-ului și Omanului. Până în vîrful muntelui este construit un drum pe 3 benzi, de o calitate impecabilă, care adesea este folosit de către cicliștii profesioniști și amatori.

 11.   Moscheea Sheikh Zayed (există reguli stricte pentru îmbrăcăminte, în caz că aceasta nu le corespunde n-o să vi se permit intrarea în Moschee, sau veți fi impuși să cumpărați pentru 50 de dihrami abaya (haină tradițional arabă), iar încălțămintea o veți lăsa la intrare. Este a treia Moschee ca mărime din lume, are cel mai mare candelabru cu cristale Swarovski, cel mai mare covor din lume confecționat în Iran, și o cupolă de 70 m înălțime, dispune de cantități immense de aur și marmură albă.

 12.   Ferrari World din Abu-Dhabi, este un parc al companiei Ferrari cu cel mai lung și mai rapid roller coaster din lume. Biletul de intrare costă 240 dirhami. Sunt o sumedenie de distracții pe teritoriu, dar neapărat trebuie să încercați Formula Rosa cu o lungime de 2200 metri și o viteză de 240 km/h. Adrelină se ridică la maxim, e o senzație de nedescris, în special pentru cei pasionați de mașini.

V-a dorim să  descoperiți Dubaiul și să vă bucurați de tot ce are de oferit! E o destinație de vis cu multe locuri superbe, care nu te lăsă indiferent și-ți încarcă bateriile la maxim.